Toon website in het     English
Welkom gast, registeer nu. Al geregisteerd? Login
Home Gallery New Media Popular Lightbox My Account Shopping Cart News About Us Contact Us Order Info
Shopping Cart Stats Uw winkelmandje is leeg
 
 
Een opvallende pompwagen heeft loonbedrijf Brak in Aldeboarn voor het bemesten van land met het sleepslangsysteem. Drie tanks van elk drie kuub en een aantal pompen zorgen ervoor dat de mest vanuit de kelders van de ligboxenstal of uit de silo's door de soms kilometers lange slangen naar de mestinjecteur in het land wordt gebracht. De vacuümtank beneden op de wagen zuigt de mest met behulp van een vacuümpomp aan, terwijl een turbovuller dat proces versnelt. De twee watertanks bovenop worden met slootwater gevuld dat weer gebruikt wordt om de mest te verdunnen. Ook wordt het water gebruikt om de slangen schoon te spoelen. Bij het loskoppelen van de slangen komt er dan niet een fluts mest in het land, maar alleen slootwater. Vanwege het regenachtige weer van de laatste dagen schakelen veehouders nog steeds het sleepslangsysteem in. De lichte mestinjecteur - zonder zware giertank achter zich - laat geen rijsporen op het land na. Het mooie weer zorgt ervoor dat veehouders weer zelf met de zware giertank het land op gaan, maar anderen willen het risico niet lopen. Omgerekend zijn beide systemen ongeveer even duur. Een veehouder met eigen mestinjecteur kan ongeveer 30 tot 35 kuub mest per uur verwerken, een sleepslangsysteem met drie mensen en drie trekkers zo'n 150 tot 200 kuub per uur. Op de foto staan Harm Scholte (r) en Marcel RInsma, die de pompwagen bedienen. 
Comments:
 


Uitgebreid zoeken Advanced Search Advanced SearchClick to view details
12010655
 
Laatste nieuws
Topman Bouwend Nederland kiest duikerfoto Noordoost.nl

In zijn rol als gasthoofdredacteur van het dagblad Cobouw heeft Maxime Verhagen een foto van Persbureau Noordoost gekozen als ,,extra-extra mooie'' XL-foto. Het beeld van een duiker in de in aanbouw zijnde parkeergarage van de provincie Fryslân in Leeuwarden is over een dubbele pagina afgedrukt. De voorzitter van belangenorganisatie Bouwend Nederland nam een dag lang  een kijkje bij het dagblad voor de bouw, speelde voor hoofdredacteur, gaf kritiek en koos de XL-prent.

De foto laat zien hoe duiker  Bart Smit van Aquatech Diving uit Joure zijn werk in het ijskoude water doet. Adjunct-hoofdredacteur Boudewijn Warbroek van Cobouw vroeg de dag ervoor of de fotografen vanwege de komst van Verhagen een ,,extra-extra mooie'' plaat voor de XL konden leveren.

 Duiker in parkeergarage Leeuwarden (c) Noordoost.nl

Noordoost genomineerd voor Beste Bouwfoto 2013

De foto van de nieuwe gevel van het Alfacollege in Groningen is genomineerd voor de wedstrijd Beste Bouwfoto van 2013. De redactie van dagblad Cobouw koos de foto, die is gemaakt door Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost in Heerenveen. De lezers van Cobouw mogen tot vrijdag 1 november op deze en vier anders foto's hun stem uitbrengen. De winnaar mag zich de maker van de Beste Bouwfoto 2013 noemen.

Noordoost won in 2009 en 2011 al de prijs voor de Beste Bouwfoto van die jaren. Het ging om een foto van het heien van 8500 palen in Kampen en de foto gemaakt vanaf een kraan op 120 meter hoogte van het DUO-gebouw in Groningen.

Uw stem voor 2013 kunt u uitbrengen op de website van Cobouw.

Beste Bouwfoto 2011

Beste Bouwfoto 2009

De genomineerde foto van het Alfacollege met een gevel van tegeltjes van 7,5 x 7,5 cm, die allemaal met de hand zijn gelijmd en waarvan niet eentje op maat is gesneden.

Alfacollege Groningen: genomineerde Bouwfoto 2013


Please Login to see your lightbox contents