Toon website in het     English
Welkom gast, registeer nu. Al geregisteerd? Login
Home Gallery New Media Popular Lightbox My Account Shopping Cart News About Us Contact Us Order Info
Shopping Cart Stats Uw winkelmandje is leeg
 
 
Een opvallende pompwagen heeft loonbedrijf Brak in Aldeboarn voor het bemesten van land met het sleepslangsysteem. Drie tanks van elk drie kuub en een aantal pompen zorgen ervoor dat de mest vanuit de kelders van de ligboxenstal of uit de silo's door de soms kilometers lange slangen naar de mestinjecteur in het land wordt gebracht. De vacuümtank beneden op de wagen zuigt de mest met behulp van een vacuümpomp aan, terwijl een turbovuller dat proces versnelt. De twee watertanks bovenop worden met slootwater gevuld dat weer gebruikt wordt om de mest te verdunnen. Ook wordt het water gebruikt om de slangen schoon te spoelen. Bij het loskoppelen van de slangen komt er dan niet een fluts mest in het land, maar alleen slootwater. Vanwege het regenachtige weer van de laatste dagen schakelen veehouders nog steeds het sleepslangsysteem in. De lichte mestinjecteur - zonder zware giertank achter zich - laat geen rijsporen op het land na. Het mooie weer zorgt ervoor dat veehouders weer zelf met de zware giertank het land op gaan, maar anderen willen het risico niet lopen. Omgerekend zijn beide systemen ongeveer even duur. Een veehouder met eigen mestinjecteur kan ongeveer 30 tot 35 kuub mest per uur verwerken, een sleepslangsysteem met drie mensen en drie trekkers zo'n 150 tot 200 kuub per uur. Op de foto staan Harm Scholte (r) en Marcel RInsma, die de pompwagen bedienen. 
Comments:
 


Uitgebreid zoeken Advanced Search Advanced SearchClick to view details
08062670
 
Laatste nieuws
Kolossale foto siert kantine jachtschilders Akkrum

Een kolossale foto van een toepasselijk watersporttafereel siert sinds kort de gloednieuwe kantine van Kooistra Jachtschilders in Akkrum. Een zeilwedstrijd van boerenpramen op de Pikmar bij Grou is het onderwerp van de foto, die Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost maakte. De Kooistra’s wilden de afbeelding over de hele breedte van de langste muur van hun strakke kantine. De reacties van klanten die er hun boot laten schilderen of ‘s winters in de stalling plaatsen, zijn enthousiast. Het Pikmeer is voor hen bekend gebied, een aantal woont er zelfs in de recreatiehuisjes waarvan een deel op de foto staat. Alex de Haan maakte de foto tijdens een van zijn vaartochtjes in de zomer van van 2008.

Zeilpramen op Pikmar bij Grou

Noordoost fotografeert hoogbejaard theaterspektakel

Een theaterspektakel met 21 hoogbejaarde toneelspelers, die in een optreden van een kwartier een stuk spelen dat is gebaseerd op hun eigen verhalen over de beide wereldoorlogen en de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw. Niet alleen de tuin werd gebruikt maar ook twee zalen en zelfs het balkon van een van de appartementen. De bewoners speelden steeds driemaal een kwartier en de bezoekers trokken van locatie naar locatie. Het leverde een serie mooie foto's op. 

Kijk voor de serie op deze link.

(c) Noordoost.nl


Please Login to see your lightbox contents