Toon website in het     English
Welkom gast, registeer nu. Al geregisteerd? Login
Home Gallery New Media Popular Lightbox My Account Shopping Cart News About Us Contact Us Order Info
Shopping Cart Stats Uw winkelmandje is leeg
 
 
Een houttrein passeert een brug in de Amerikaanse wildernis. Het houten staketsel staat bij de Amerikaanse houtfabriek compleet met bos, spoorrails en veerboot waar de houttreinen op kunnen. In de hal van serviceflat 's Heerenhage te Heerenveen heeft L. Vogelaar de fabriek Warren-Lamb Lumber Co tot in het kleinste detail nagebouwd. Het complex dateert uit de jaren veertig. Het model van Schravendeel kent duizenden details, varierend van eigengemaakte rails en spoorbliezen, bomen en struiken, spoorbrug en gebouwen, mensen en dieren. Te veel om op te noemen. Alleen de locomotieven en de assen van de treinstellen heeft hij gekocht. De rest is eigen fabrikaat en het resultaat van jarenlange noeste arbeid. De houten brug bestond vroeger uit houten schragen en dwarslatten. In het voorjaar sloeg het water uit de bergen - het beekje veranderde in een kolkende rivier - de houten steunen en beren weg of kapot. Alleen de rails met bielzen bleef bove de kloof hangen. Omdat het 's winters altijd raak was, maakte een kleine ploeg houthakkers alvast een nieuwe brug klaar. Binnen twee weken was de nieuwe brug weer klaar voor gebruik. 
Comments:
 


Uitgebreid zoeken Advanced Search Advanced SearchClick to view details
07111855
 
Laatste nieuws
Noordoost fotografeert hoogbejaard theaterspektakel

Een theaterspektakel met 21 hoogbejaarde toneelspelers, die in een optreden van een kwartier een stuk spelen dat is gebaseerd op hun eigen verhalen over de beide wereldoorlogen en de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw. Niet alleen de tuin werd gebruikt maar ook twee zalen en zelfs het balkon van een van de appartementen. De bewoners speelden steeds driemaal een kwartier en de bezoekers trokken van locatie naar locatie. Het leverde een serie mooie foto's op. 

Kijk voor de serie op deze link.

(c) Noordoost.nl

Topman Bouwend Nederland kiest duikerfoto Noordoost.nl

In zijn rol als gasthoofdredacteur van het dagblad Cobouw heeft Maxime Verhagen een foto van Persbureau Noordoost gekozen als ,,extra-extra mooie'' XL-foto. Het beeld van een duiker in de in aanbouw zijnde parkeergarage van de provincie Fryslân in Leeuwarden is over een dubbele pagina afgedrukt. De voorzitter van belangenorganisatie Bouwend Nederland nam een dag lang  een kijkje bij het dagblad voor de bouw, speelde voor hoofdredacteur, gaf kritiek en koos de XL-prent.

De foto laat zien hoe duiker  Bart Smit van Aquatech Diving uit Joure zijn werk in het ijskoude water doet. Adjunct-hoofdredacteur Boudewijn Warbroek van Cobouw vroeg de dag ervoor of de fotografen vanwege de komst van Verhagen een ,,extra-extra mooie'' plaat voor de XL konden leveren.

 Duiker in parkeergarage Leeuwarden (c) Noordoost.nl


Please Login to see your lightbox contents