Toon website in het     English
Welkom gast, registeer nu. Al geregisteerd? Login
Home Gallery New Media Popular Lightbox My Account Shopping Cart News About Us Contact Us Order Info
Shopping Cart Stats Uw winkelmandje is leeg
 
 
Een houttrein passeert een brug in de Amerikaanse wildernis. Het houten staketsel staat bij de Amerikaanse houtfabriek compleet met bos, spoorrails en veerboot waar de houttreinen op kunnen. In de hal van serviceflat 's Heerenhage te Heerenveen heeft L. Vogelaar de fabriek Warren-Lamb Lumber Co tot in het kleinste detail nagebouwd. Het complex dateert uit de jaren veertig. Het model van Schravendeel kent duizenden details, varierend van eigengemaakte rails en spoorbliezen, bomen en struiken, spoorbrug en gebouwen, mensen en dieren. Te veel om op te noemen. Alleen de locomotieven en de assen van de treinstellen heeft hij gekocht. De rest is eigen fabrikaat en het resultaat van jarenlange noeste arbeid. De houten brug bestond vroeger uit houten schragen en dwarslatten. In het voorjaar sloeg het water uit de bergen - het beekje veranderde in een kolkende rivier - de houten steunen en beren weg of kapot. Alleen de rails met bielzen bleef bove de kloof hangen. Omdat het 's winters altijd raak was, maakte een kleine ploeg houthakkers alvast een nieuwe brug klaar. Binnen twee weken was de nieuwe brug weer klaar voor gebruik. 
Comments:
 


Uitgebreid zoeken Advanced Search Advanced SearchClick to view details
12010557
 
Laatste nieuws
Twee nominaties Beste Bouwfoto 2014

HEERENVEEN - Twee foto's van fotograaf Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost in Heerenveen zijn door de redactie van dagblad Cobouw genomineerd voor de titel 'Beste XL-foto van het jaar'. In 2009 en 2011 maakte De Haan al eens de winnende bouwfoto. Lees verder

Rode verf op sportief asfalt

Nieuwe Beatrixhaven


Kolossale foto siert kantine jachtschilders Akkrum

Een kolossale foto van een toepasselijk watersporttafereel siert sinds kort de gloednieuwe kantine van Kooistra Jachtschilders in Akkrum. Een zeilwedstrijd van boerenpramen op de Pikmar bij Grou is het onderwerp van de foto, die Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost maakte. De Kooistra’s wilden de afbeelding over de hele breedte van de langste muur van hun strakke kantine. De reacties van klanten die er hun boot laten schilderen of ‘s winters in de stalling plaatsen, zijn enthousiast. Het Pikmeer is voor hen bekend gebied, een aantal woont er zelfs in de recreatiehuisjes waarvan een deel op de foto staat. Alex de Haan maakte de foto tijdens een van zijn vaartochtjes in de zomer van van 2008.

Zeilpramen op Pikmar bij Grou


Please Login to see your lightbox contents