joomla 39

Een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van Joomla: de Privacy Tool Suite is vandaag uitgekomen! Zoals u vast weet is sinds vrijdag 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy-wetgeving AVG (ook wel GPDR genoemd) van kracht. Een stap in de goede richting die bezoekers van websites beschermt tegen het oneigenlijk gebruik van hun gegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens kijkt er op toe of de wet wordt nageleefd.

 

Uw website is door ons gemaakt in het Open Source CMS Joomla. De ontwikkelaars van deze software en ook een groot aantal leveranciers van uitbreidingen (extensies) van Joomla zien het belang in van deze nieuwe wet, en zorgen er voor dat uw website alle mogelijkheden krijgt om aan de wetgeving te voldoen. Deze speciale AVG-release is dinsdag 30 oktober 2018 uitgekomen: de Prviacy Tool Suite Joomla 3.9.

Is uw (Joomla)website al AVG-proof? Wij houden uw site graag tegen het licht, en kunnen u adviseren over de aanpassingen die er gedaan kunnen worden. Zo is het vanaf nu eenvoudiger te regelen dat klanten van uw site een verzoek kunnen doen om inzicht te krijgen in de gegevens die over hun bekend zijn op uw site. Maar wij kunnen u ook helpen met het het opstellen van een privacy-verklaring op maat.