Flitsende reclameposters voor een flitsend openluchtspel. Toneelvereniging It Akkrumer Toaniel knalt er uit met een serie groene A3- en A2-posters met reclame voor hun openluchtspel op 13, 14, 16 en 17 mei 2014.

 

Met een kleine honderd vrijwilligers, spelers, zangers en muzikanten maakt jubilerende club zich op voor een openluchtspektakel in de tuinen van het karakteristieke Coopersburg. Opvallend geklede spelers repeteren er momenteel wekelijks. De sfeer rond het vroegere tehuis voor arme ouderen leent zich uitstekend voor een openluchtspel, dat op Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night Dream is gebaseerd, maar grotendeels naar het dagelijks leven en de geschiedenis van Akkrum is herschreven.

Regisseur Herman Emmelkamp laat allerlei bekende en onbekende dorpelingen de revue passeren. Het openluchtspel wordt ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van It Akkrumer Toaniel georganiseerd. De voorbereidingen zijn in september 2009 begonnen. Uitvoeringen zijn op 13, 14, 16 en 17 mei a. s. Niet alleen de toneelspelers komen in actie. Ook muziekvereniging Harmonie, Popkoor Akkrum, de streetdancegroep van Swing en muziekband A Box of Chocolates zijn in het openluchtspel verweven.

Het groots opgezette spektakel, dat de naam Akkrumer Dream heeft, moet ervoor zorgen dat meer culturele activiteiten in het dorp worden ontplooid. De toneelvereniging zelf denkt onder andere aan musicals, theaterdiners en kindertoneel. Met een budget van 35.000 euro is de Akkrumer Dream het grootste project in het bestaan van de vereniging. Een belangrijk deel van het bedrag is binnen dank zij de steun van tal van fondsen en sponsoren. Voor het restant worden nog geldschieters gezocht.

Foto van Yteke van der Wal als Puk: Noordoost.nl, ontwerp poster: Noordoost.nl