Hoveniers beleven momenteel topdrukte met het snoeien en kappen van bomen. Boomklimmer Mark Boersma van hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra in Gorredijk zaagt op twaalf meter hoogte de kruin uit een conifeer. De zestig jaar oude boom stond met zijn bijna vijftien meter lengte langs een gracht in Heerenveen en werd tegelijk met een veertig jaar oude berk weggehaald. ,,Zo´n grote conifeer heb ik nog niet eerder gezien´´, aldus Bouma. Op tal van plaatsen is het bedrijf actief. De onlangs gestarte samenwerking met hovenier Chris Bouma in Terherne leverde daar een hausse aan te kappen bomen op. Rond een zonnepark langs de A7 bij Ureterp haalden de hoveniers zo’n 120 bomen van gemiddeld vijftien jaar oud om. Een flink aantal van de gekapte exemplaren zat rond de vijftig jaar.Twee hoge bomen langs de Hearresleat op het erf van Persbureau Noordoost in Heerenveen zijn woensdag 3 februari 2021 gekapt. Met vijftien meter was een confineer de ,,hoogste boom die ik ooit heb gezien'', aldus boomklimmer Mark Boersma van hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra in Gorredijk.

In de inmiddels kaalgemaakte stam zaagde Boersma de kruin er af. De zestig jaar oude boom werd tegelijk met een veertig jaar oude berk weggehaald. Samen met hovenier Chris Bouma uit Terherne zijn de stammen en dikste takken in stukken gezaagd en afgevoerd. Een deel ervan haalde Matthijs Veldstra door de papierversnipperaar.

 

 Hoveniers beleven momenteel topdrukte met het snoeien en kappen van bomen. Boomklimmer Mark Boersma van hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra in Gorredijk zaagt op twaalf meter hoogte de kruin uit een conifeer. De zestig jaar oude boom stond langs een gracht in Heerenveen en werd tegelijk met een veertig jaar oude berk weggehaald. Op tal van plaatsen is het bedrijf actief. De onlangs gestarte samenwerking met hovenier Chris Bouma in Terherne leverde daar een hausse aan te kappen bomen op. Rond een zonnepark langs de A7 bij Ureterp haalden de hoveniers zo’n 120 bomen van gemiddeld vijftien jaar oud om. Een flink aantal van de gekapte exemplaren zat rond de vijftig jaar.

 

Hoveniers beleven momenteel topdrukte met het snoeien en kappen van bomen. Boomklimmer Mark Boersma van hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra in Gorredijk zaagt op twaalf meter hoogte de kruin uit een conifeer. De zestig jaar oude boom stond met zijn bijna vijftien meter lengte langs een gracht in Heerenveen en werd tegelijk met een veertig jaar oude berk weggehaald. ,,Zo´n grote conifeer heb ik nog niet eerder gezien´´, aldus Bouma. Op tal van plaatsen is het bedrijf actief. De onlangs gestarte samenwerking met hovenier Chris Bouma in Terherne leverde daar een hausse aan te kappen bomen op. Rond een zonnepark langs de A7 bij Ureterp haalden de hoveniers zo’n 120 bomen van gemiddeld vijftien jaar oud om. Een flink aantal van de gekapte exemplaren zat rond de vijftig jaar.

 

Hoveniers beleven momenteel topdrukte met het snoeien en kappen van bomen. Boomklimmer Mark Boersma van hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra in Gorredijk zaagt op twaalf meter hoogte de kruin uit een conifeer. De zestig jaar oude boom stond met zijn bijna vijftien meter lengte langs een gracht in Heerenveen en werd tegelijk met een veertig jaar oude berk weggehaald. ,,Zo´n grote conifeer heb ik nog niet eerder gezien´´, aldus Bouma. Op tal van plaatsen is het bedrijf actief. De onlangs gestarte samenwerking met hovenier Chris Bouma in Terherne leverde daar een hausse aan te kappen bomen op. Rond een zonnepark langs de A7 bij Ureterp haalden de hoveniers zo’n 120 bomen van gemiddeld vijftien jaar oud om. Een flink aantal van de gekapte exemplaren zat rond de vijftig jaar. Op de foto versnippert Matthijs Veldstra de takken van de conifeer.

 

Jaarringen tellen

 

Foto's: Noordoost.nl