Joomla 3.7 update Noordoost.nl
Joomla 3.7 update Noordoost.nl

Op 25 april 2017 is de nieuwe versie van Joomla uitgekomen, Joomla 3.7. Zo op het eerste gezicht zult u niet zoveel verschil zien, maar er zijn in totaal 700 kleine en grote wijzigingen doorgevoerd die ook voor uw website handig kunnen zijn. Naasst cosmetische aanpassingen die het werken met Joomla plezierige er overzichterlijker maken, volgen hier een paar voorbeelden die de moeite waard zijn om te bespreken:

 • Extra velden
  Bij elk artikel of contactpersoon op uw website is het nu mogelijk om extra informatie toe te voegen. Dit kan een tekstveld zijn, maar ook een datum of een foto. In totaal zijn er 15 verschillende soorten velden maar dit zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Met behulp van deze extra velden kunt u bijvoorbeeld bij een artikel met informatie over een cursus een datum en een prijs toevoegen. Of bij een contactpersoon extra velden met bedrijfsinformatie of extra mailadressen.
 • Menubeheer aan de 'achterkant'
  Het is nu mogelijk om aan de 'achterkant' van de website het beheer te vereenvoudigen. Dan hoeft u voortaan niet meer via vreemde menu's als "componenten", "extensies" en "DJ Image slider" te gaan voor het aanpassen van een afbeeldingen in de fotoslider op uw website, maar het menu heet dan gewoon "fotoslider".
 • Meertalige websites eenvoudiger te beheren
  Het bijhouden van artikelen op meertalige sites ging tot nu steeds via het artikel-overzicht. In Joomla 3.7 kan een artikel op 1 pagina in meerdere talen worden ingevoerd.
 • Direct artikel maken bij menu
  In Joomla 3.7 is het eenvoudig om na het aanmaken van een menu-item in hetzelfde scherm direct een nieuw artikel te maken dat aan dat menu wordt gekoppeld. Niet meer via 'menu opslaan' naar 'artikel' en 'nieuw artikel', maar direct doorwerken.

Een vernieuwing die het in deze versie nog niet gehaald heeft is de nieuwe 'router', die er o.a. voor gaar zorgen dat het webadres van uw pagina geen cijfer meer bevat. Deze uitbreiding zal nog verder getest worden en zal in een van de volgende versies van Joomla komen.

Tot zover een overzicht van de meest in het oog springende vernieuwingen. In totaal gaat het om 700 aanpassingen, waarvan een deel ook 'onder de moterkap' zit en wat vooral te maken heeft met snelheidsverbeteringen en het gebruiksvriendelijk maken van Joomla.

U kunt alle verbetering nalezen op https://www.joomla.org/3/nl/