Redacteur Martin de Vries van Persbureau Noordoost is vrijdag 27 juni verdienstelijk elfde geworden op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Journalisten in het Overijsselse Ootmarsum. De Vries kwam uit in de A-categorie waar onder andere ook de voormalige prof Thijs Zonneveld (sportjournalist voor het AD en columnist voor Nusport) en profwielrenner Bobbie Traksel (commentator bij EuroSport) in deelnamen.

De wedstrijd werd verreden op het parcours waar twee dagen later ook het Nederlands Kampioenschap voor de profs plaatsvond. De journalisten fietsten tien keer de ronde van circa vier kilometer, met de lastige Kuiperberg als scherprechter.

De Vries is een fervent wielrenner met een amateurlicentie. Hij trad bij het NK aan in het wielertenue van Nota's Smederij uit Sint Nicolaasga, een van de opdrachtgevers van Persbureau Noordoost. Zelf was hij ietwat teleurgesteld met zijn elfde plaats. "Met de beslissende ontsnapping zat ik net wat te ver van achteren. Dat was jammer. Ik heb het in mijn eentje nog wel geprobeerd, maar het kostte mij te veel moeite om me bij de kopgroep te voegen."

De Noordoost-journalist kon in de slotronde nog wel demarreren uit een achtervolgend groepje. Radio2-stagiair Daan van de Berg won de wedstrijd.