NK Journalisten2018
Redacteur Martin de Vries van Persbureau Noordoost is zondag 8 april vijfde geworden bij het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Groningen. Op een afwisselend parcours door de stad, met heuse kasseistrokken en de start en finish op de Vismarkt, zat De Vries vanaf het begin van de wedstrijd in de kopgroep die het tot het einde haalde.


Het NK Journalisten keerde na afwezigheid van een aantal jaren terug op de wielerkalender. De organisatie zocht de samenwerking met de Health Ageing Tour, de UCI-etappewedstrijd voor vrouwen. Omdat tegelijkertijd ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix plaatsvond, schitterden bekende namen uit de sportjournalistiek door afwezigheid. Er stond desalniettemin een selecte, maar toch kwalitatief hoogwaardige groep journalisten aan de start. Onder de deelnemers onder andere Sjors Beukeboom, in 2017 nog wereldkampioen onder de fietsende journalisten, en enkele redacteuren die een elite-licentie bezitten.


Martin de Vries heeft zelf een amateurlicentie en is lid van wielervereniging Otto Ebbens uit De Westereen. Kort na een geneutraliseerde ronde plaatste de Heerenveense journalist al een demarrage waarmee de kopgroep werd gevormd, die het tot het einde haalde. Hij kreeg Erik Lakerveld (freelancer van onder andere Volkskrant en Fiets), Willem Sipkema (redacteur WielerRevue), Jesse Reith (freelancer van onder andere De Gelderlander) en Sjors Beukeboom (redacteur WielerRevue en ViceSports) in zijn wiel. Door een goede samenwerking werd al snel een forse voorsprong opgebouwd. De Vries deed in het slot van de wedstrijd nog verschillende pogingen om zich los te maken van de vijf, maar kon niet voorkomen dat het kwintet gezamenlijk naar de eindstreep reed. Eliterenner Jesse Reith kon uiteindelijk de sprint naar zijn hand zetten. De Vries had niet de explosiviteit om mee te spurten.