Jan Fennema uit Damwâld

De sympathieke Jan Fennema uit Damwâld klopte bij Martin de Vries van Noordoost.nl aan om hem te helpen. Beiden zijn wielerfanaten en lid van dezelfde wielervereniging, namelijk Otto Ebbens in De Westereen.

 

Een donorlever redde negentien jaar geleden het leven van de toen vijf jaar oude Fennema. Nu is hij volop in training voor de European Transplant Games, die in juni op Sardinië plaatsvinden. Met de deelname aan de wedstrijd wil hij aandacht vragen voor het belang van orgaandonatie. Bovendien hoopt hij met een goede prestatie een inspiratiebron te zijn voor mensen die te maken krijgen met een transplantatie.

,,Dankzij een donorlever kreeg ik een nieuw leven. De weg van revalideren na de transplantatie was er één met vallen en opstaan, maar tussen mijn oren heeft het altijd goed gezeten. Ook al was mijn lichaam soms ziek en zwak”, vertelde Fennema aan journalist Martin de Vries. Hij maakte pdfeen persbericht dat veel publiciteit in lokale, regionale en zelfs landelijke media opleverde. Dit naar tevredenheid van Fennema, die dankbaar is dat zijn positieve verhaal op deze manier onder de aandacht komt.

 

Lees het hele persbericht.