Joomla 3.8 update Noordoost.nl Heerenveen
De nieuwste functies in Joomla 3.8

Vanmiddag, dinsdag 19 september 2017, is een belangrijke update van Joomla uitgekomen, de software waarmee uw website is gebouwd. Veel verbeteringen in deze versie 3.8. (in totaal zijn er 317) zitten 'onder de moterkap' en zijn daarom niet zichtbaar, maar er is een belangrijke stap gezet in de manier waarop webadressen (url's) worden gemaakt.

Dit gebeurt in de zogenaamde router. Tot nu toe kan het voorkomen dat er een cijfer is opgenomen in webadressen. Hier had u tot nu toe geen invloed op. In de nieuwe versie hebt u zelf de controle over de webadressen. Een voorbeeld:
http://www.uwwebsite.nl/nieuw/72-aanbieding

wordt in de nieuwe situatie

http://www.uwwebsite.nl/nieuw/aanbieding

Dat is niet alleen beter leesbaar voor mensen, maar is ook goed voor zoekmachines waardoor uw website beter vindbaar wordt.
 

De Joomla-update zal deze week bij u worden geïnstalleerd als u een onderhoudscontract hebt. Als u geen onderhoudscontract hebt dan is het aan te raden de update binnenkort uit te voeren.
Standaard is de nieuwe router niet ingeschakeld. De reden hiervoor is dat de nieuwe router nogal wat impact heeft op uw huidige website, waardoor deze handmatig gecontroleerd zal moeten worden of alle linkjes op uw site nog goed functioneren. Dit vergt even wat meer tijd dan een standaard update.

Wilt u gebruik maken van de nieuwe router, neem dan even contact op met Peter Wouda. Per website kan er een inschatting worden gemaakt hoeveel tijd het kost de nieuwe router in te schakelen.