Akkrum – De grootste opblaasbare stormbaan van de wereld, die in Akkrum voor proef werd opgezet, heeft tot ver in het buitenland voor opwinding gezorgd. De videofilmpjes en foto’s zijn op tal van nieuwssites geplaatst en miljoenen keren bekeken.

,,In een week tijd is het werkelijk geëxplodeerd. We zijn bedolven onder de reacties’’, vertelt een glunderende mede-initiatiefnemer Rik van Raak van Jumpverhuur uit Akkrum. Samen met Augie Attracties & Verhuur en uit Dedemsvaart nam hij het initiatief voor de langste stormbaan ter wereld, die 325 strekkende meters telt. Aanleiding voor alle publiciteit was een persbericht, dat Persbureau Noordoost over heel Nederland verspreidde. De sociale media deden de rest.

Aanvankelijk zouden de beide verhuurders van opblaasbare attracties helemaal niets aan publiciteit doen. Ze wilden alleen hun testbaan op een veldje in Akkrum uitproberen en testen. De foto's en videofilmpjes daarvan waren bedoeld voor de eigen websites. Aan het eind van de middag kwam Alex de Haan van Persbureau Noordoost toevallig langs en maakte daar wat foto's, die hij aanvankelijk alleen aan de regionale media zou aanbieden. Toen hij hoorde dat het om de langste opblaasbare stormbaan ter wereld ging, kwam hij op het idee om een persbericht namens beide initiatiefnemers voor alle media in Nederland te maken en dat naar alle media in Nederland te sturen. ,,Het nieuwsfeit was te leuk om alleen regionaal aan te bieden. Bovendien had ik zelf alleen foto's van het afbreken van de stormbaan, terwijl zo'n videofilmpje een veel groter bereik kan krijgen.

Landelijke, regionale en lokale media pakten het onderwerp breed op. Jeugdjournaal, dagbladen, nieuwssites, vakwebsites, zelfs in het buitenland werd het nieuws opgepikt. De dagen direct na de test kreeg de Akkrumer ondernemer elke drie minuten een mailtje binnen. ,,Daarbij zaten enthousiaste reacties maar ook aanvragen voor offertes. Ik doe nu niks anders dan offertes maken.’’ De verzoeken komen van organisatoren van grote evenementen in onder andere België en Duitsland. Ook vanuit Nederland regent het verzoeken om offertes. Sportclub Heerenveen reserveerde de stormbaan direct gereserveerd voor een evenement, aldus Van Raak.

Terwijl de langste stormbaan maar een dag in Akkrum stond opgesteld, belden de afgelopen dagen mensen uit het hele land met de vraag of ze langs konden komen. Vanuit Appingedam kwamen zelfs twee vrouwen, die de baan wilden uitproberen. Tevergeefs, want de baan is in een dag opgebouwd, uitgeprobeerd en weer afgebroken.

Foto: JumpVerhuur.nl