Lezers van het dagblad Cobouw hebben een foto van Persbureau Noordoost gekozen tot Beste Bouwfoto van het jaar 2009. Het gaat om een foto van het heien van 8500 palen in Kampen. Meer dan de helft van de ruim vijfhonderd uitgebrachte stemmen gingen naar de foto, die door Alex J. de Haan is gemaakt.

De winnende foto is van het heien van 8500 heipalen voor het nieuwe distributiecentrum van de Finse motorbouwer Wartsila. IJB Groep in Lemmer klaarde de klus op het bedrijventerrein van de nieuwe Zuiderzeehaven bij Kampen aan de IJssel. Op de voorgrond liggen brandende houtblokken. Ze werden gebruikt bij het heien van palen en moeten de paalkop beschermen. De wrijving tijdens het heien is zo groot dat ze spontaan in brand vliegen.

Een bouwvakker die beton stort voor de nieuwbouw van de openbare scholengemeenschap Sevenwolden in Heerenveen was de tweede van in totaal twaalf deelnemende foto's, waaronder die van internationale fotopersbureaus. Cobouw organiseerde de wedstrijd omdat de krant inmiddels meer dan vijfhonderd foto's op XL-formaat - over twee pagina's - publiceerde. De redactie maakte daaruit een eerste selectie van vijftig foto's, die ook een een extra grote XL-bijlage werd gepubliceerd. Twaalf van de vijfhonderd foto's deden aan de wedstrijd mee.