Pers- en publiciteitsbureau Noordoost in Heerenveen viert in 2011 het 25-jarig bestaan. Met opdrachtgevers, oud-werknemers en de huidige medewerkers is vrijdag 7 oktober 2011 op gepaste wijze bij het jubileum stilgestaan.

De start van Persbureau Noordoost op 6 oktober 1986 was het gevolg van de samenwerking van drie journalisten onder aanvoering van freelancer Alex J. de Haan. Samen met Fedde Ypma en Christian Wolsink werkte hij toen al voor kranten en tijdschriften in heel Nederland. Het werkgebied was het noorden en oosten van Nederland, ruwweg de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Heerenveen als vestigingsplaats was een logische keuze. ,,Je bent in drie kwartier in Groningen-stad, in Lelystad en in Zwolle.'' Het aantal opdrachtgevers schommelde met het aantal medewerkers. Van circa tien kranten en tijdschriften in de beginperiode tot een kleine tweehonderd.

Persbureau Noordoost richt zich op journalistieke teksten en foto's. Uitstapjes naar de commerciele sector worden op verzoek wel gemaakt. Teksten en foto's komen dan op websites, in persberichten of (personeels-)kranten. Ondanks de opmars van internet verschijnen de meeste bijdragen nog steeds indruk.

Teksten komen van de hand van Martin de Vries uit Heerenveen, die na zijn journalistenopleiding in Zwolle, bij Noordoost kwam werken. Alex de Haan uit Akkrum schreef de eerste vijftien jaar van zijn werkzame leven, maar schakelde daarna over op de fotografie. Baukje Schokker-Nijenhuis uit Heerenveen doet de boekhouding en administratie. Praeo Khotphanao uit Heerenveen, die een nominatie voor Schoonmaakster van het Jaar verwierf, maakt het kwartet compleet.