Advertentie Derbykrant Provincie Fryslan liggendMet een paginagrote foto in de Derbykrant, speciaal uitgegeven voor de wedstrijd Sc Heerenveen-Cambuur op zondag 31 april 2022, laat de provincie Fryslân weten dat voetbal voor iedereen is. Op het eerste gezicht vier jonge voetballers staan keurig in een rij te wachten op hun beurt. Als je langer kijkt, zie je een meisje tussen drie jongens en een jongen met donkere huidskleur. ,,Elk kind verdient een kans om mee te doen. Sport is foar elkenien’’, luidt de tweetalige tekst in de advertentie.

 De foto op pagina 26 van de krant komt uit het archief van Noordoost.nl in Heerenveen en is in 2006 gemaakt door Alex J. de Haan. De jonge spelers kregen voor de eerste keer in hun leven een echte voetbaltraining. Enkele tientallen jonge kinderen volgden de lessen op de velden van voetbalvereniging Heerenveense Boys in Heerenveen. Leerlingen van de sportlerarenopleiding CIOS maakten hen wegwijs in de eerste beginselen van de sport.

De krant is vlak voor de derby in het Abe Lenstrastadion in een oplaag van 85.000 exemplaren in Leeuwarden, Heerenveen en omliggende dorpen verspreid. Op de in totaal 48 pagina’s wordt in tal van verhalen over de beide rivaliserende clubs geschreven.

Advertentie Derbykrant Provincie Fryslan 262x398mm