Sint Nicolaasga, maart 2015 - Met de lancering van DeSintNykster.nl krijgen Sint Nicolaaga en omliggende dorpen een splinternieuwe website voor lokaal nieuws. Actuele berichten, politienieuws en ook achtergrondverhalen uit de eigen omgeving. De redactie is in handen van Persbureau Noordoost te Heerenveen.

 

Opvallend is dat het initiatief voor de nieuwssite brede steun uit het dorp krijgt. Initiatiefnemer stichting De Zakenman is daar blij mee. Zowel Ondernemersvereniging Sint Nicolaasga (OVS) en stichting Sint Nyk yn'e Kyk als de Vereniging voor Plaatselijk Belang hebben zich enthousiast achter het initiatief geschaard. De nieuwswebsite richt zich op alle dorpen in het verspreidingsgebied van het dorpsblad, te weten Sint Nicolaasga, Doniaga, Idskenhuizen, Langweer, Scharsterbrug, Tjerkgaast, Spannenburg en Ouwster-Trijegea. Een proefversie van DeSintNykster.nl staat inmiddels online.

Het nieuwsmedium is ontstaan uit een groeiende behoefte aan nieuws uit de eigen omgeving. Waar de lokale journalistiek de laatste jaren steken laat vallen, is het besef ontstaan dat DeSintNykster.nl meerwaarde heeft. De partijen willen met een professionele aanpak de nieuwsvoorziening op lange termijn zeker stellen. Daarom zijn journalisten Martin de Vries en Alex J. de Haan benaderd voor de redactionele invulling. Het duo werkt bij Persbureau Noordoost in Heerenveen, dat al dertig jaar verhalen voor De Zakenman schrijft.

DeSintNykster.nl moet voor verenigingen in Sint Nicolaasga en omliggende dorpen een paraplufunctie krijgen, zonder dat die de andere verenigingswebsites in de wielen rijdt. Verenigingen en organisaties kunnen met het initiatief meeliften. De digitale versie van De Zakenman wordt kort na het verschijnen elke twee weken op DeSintNykster.nl gepubliceerd. De beide media moeten elkaar versterken en niet beconcurreren, aldus de initiatiefnemers. Peter Wouda - sinds 1 september 2015 - in dienst van Noordoost.nl - bouwde de website.

www.desintnykster.nl
info@desintnykster.nl