HEERENVEEN - Twee foto's van fotograaf Alex J. de Haan van Persbureau Noordoost in Heerenveen zijn door de redactie van dagblad Cobouw genomineerd voor de titel 'Beste XL-foto van het jaar'. In 2009 en 2011 maakte De Haan al eens de winnende bouwfoto.

Cobouw maakte een selectie van tien foto's, die dit jaar op de spread van het dagblad zijn verschenen. De eerste nominatie is voor een beeld dat Alex de Haan schoot tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de atletiekbaan in Heerenveen. Op de foto is te zien hoe een werknemer van het Duitse Polytan in opdracht van Antea Realisatie een nieuwe coatinglaag aanbrengt.

De tweede kanshebber maakte de fotograaf uit Akkrum in Eemshaven. De Klerk Waterbouw plaatst op de foto 86 palen van 36 meter lengte voor een nieuwe kade van de Beatrixhaven.

Stemmen kunnen tot uiterlijk 2 januari 2015 worden uitgebracht via lezersfoto@cobouw.nl. Onder de kiezers verloot het dagblad van de bouw een ingelijste print van de winnende foto. De Bouwfoto van het jaar wordt in de eerste Cobouw van het nieuwe jaar, op 6 januari 2015, bekendgemaakt.