joomla4 websites maken noordoost nl heerenveen
Na een lange periode van ontwikkelen is in het najaar van 2021 versie 4 van Joomla uitgekomen, het website-beheersysteem waar wij al onze websites in maken. Er zijn veel redenen om deze versie te gaan gebruiken. We noemen er vijf in dit artikel:

 1. Toegankelijkheid
  In Joomla 4 is nog meer de nadruk gelegd op het toegankelijk maken van de website voor mensen met een visuele beperking. Internationaal zijn daar richtlijnen voor gegeven. Joomla 4 voldoet aan niveau AA van WCAG 2.1. Het is nu mogelijk om uw website te voorzien van een optie om de website bijvoorbeeld in hoog contrast te tonen, of groetere letters toe te passen.
 2. Mediabeheer
  Het beheren van de foto's die op uw website worden gebruikt is nu een stuk overzichtelijker. Ook kunnen foto's eenvoudiger worden bewerkt, zoals het formaat aanpassen, bijsnijden of een filter toepassen.
 3. Snelheid
  Doordat de code helemaal is herschreven en gebruik maakt van de nieuwe functies in PHP8 wordt uw website sneller geladen
 4. Mobile first
  Steeds vaker worden websites op een smartphone bekeken. Joomla 4 houdt daar rekening mee en zorgt er voor door het dataverkeer te reduceren.
 5. Zoekmachine optimalisatie
  Joomla 4 maakt gebruik van de nieuwste techniek om uw website goed vindbaar te maken voor zoekmachines als Google.

Naast deze vijf redenen zijn er nog veel nieuwe functies, zoals een compleet workflow-systeem om met verschillende redacteuren en eindredacties te gaan werken, nog betere beveiliging van de site tegen het hacken, en betere mogelijkheden om de content van uw website te delen met andere sites en mobiele apps via zogenaamde Webservices.

Inmiddels hebben wij de eerste websites overgezet naar Joomla 4, en ook nieuwe websites maken we uiteraard in het nieuwe vlaggenschip van Joomla. Eenmaal gewend aan het nieuwe systeem zijn de gebruikers lovend over het gebruik.

joomla award 2021 noordoost heerenveenEn als klap op de vuurpijl kunnen we melden dat Joomla verkozen is tot het beste Open Source CMS van 2021 bij de CMS Critics Awards

Kortom, genoeg redenen om de overstap te maken.

Bekijk hier de video over de mogelijkheden van Joomla 4 en lees de nieuwste ontwikkelingen rond Joomla 4.