Joomla 3.7 update Noordoost.nl

Op dinsdag 25 april 2017 is de nieuwe versie van Joomla! uitgekomen, versie 3.7. Deze versie was eerst gepland voor dinsdag 28 maart 2017 maar is uitgesteld. Joomla! is de software waarmee uw website is gemaakt. Vanaf vandaag zullen we upgrades uitvoeren op de websites van klanten die een onderhoudscontract hebben. Hebt u geen onderhoudscontract en wilt u toch een update? Dan wordt het aangeraden dat u dit zelf doet, of laat het ons weten dan voeren we het voor u uit.
Wat zijn straks de verbeteringen, en wat betekent de nieuwe versie voor het beheren van uw website?

 1. Speciale velden
  Vanaf de nieuwe versie kunnen er speciale velden aan artikelen en contactpersonen worden toegevoeg. Handig als je bijvoorbeeld bij een contactpersoon een geboortedatum en een extra foto wilt toevoegen, of als je bij een artikel in de categorie "Cursus" een uiterste inschrijfdatum en een prijs wilt toevoegen. 
 2. Aangepast menu aan de 'achterkant'
  Het aanpassen van teksten op de website kan via de voorkant én via de achterkant van de website. Bent u gewend om artikelen toe te voegen via de achterkant, dan bent u bekend met de menu-structuur "inhoud / artikelen" en "Extensies / modules" of "Componenten / DJ Image slider" voor sliders. Niet echt gebruiksvriendelijke benamingen. Vanaf versie 3.7 is het mogelijk om hier zelf namen voor te kiezen, dus "Nieuwsbericht" of  "Slideshow foto's". Wel zo duidelijk.
 3. Sneller website vullen
  Nog een mooie verbetering aan de achterkant: het maken van een menu-structuur en het koppelen van artikelen aan het menu is op dit moment nogal omslachtig omdat je moet wisselen tussen Menu en Inhoud / artikelen. Vanaf nu kan je snel een nieuw artikel aan een menu koppelen. En als je met een artikel bezig bent dan kan je dat direct aan een menu koppelen.
 4. Meertalige websites
  Als u een meertalige website hebt, dan wordt het beheren van vertalingen een stuk eenvoudiger. In 1 scherm kunt u nu de verschillende versies van een artikel invoeren.

  Als u een onderhoudscontract bij ons hebt dan wordtt de nieuwe versie voor u geïnstalleerd. Geen onderhoudscontract? Dan kunt u de versie zelf installeren, of neem even contact met ons op dan doen wij dit voor u.

  Meer weten over de nieuwe functies in Joomla? Of hebt u vragen? Bel 06-24573020 of mail ons.

De invoering nieuwe router is uitgesteld.
Een router zorgt er voor dat een ingewikkelde url wordt omgezet naar een voor mensen meer leesbare url. Dus in plaats van

https://www.noordoost.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=71:joomla-trainingen&catid=10&Itemid=110
 

ziet u in de browser

https://www.noordoost.nl/nieuws/71-joomla-trainingen.

De tekst in de url die achter uw domein staat, in dit geval www.noordoost.nl, kunt u zelf kiezen door een zogenaamde 'alias' in te vullen. Ideaal voor zoekmachine optimalisatie. Dit omzetten naar een leesbare url lijkt eenvoudig maar is in de praktijk een lastig verhaal. De code die hiervoor zorgt is helemaal herschreven, waarbij het cijfer in de url het meest opvallende voor u is. Het cijfer, in het voorbeeld is dat 71, was in de oude situatie nog nodig, maar straks niet meer. U krijgt straks dus in ons voorbeeld ..../nieuws/joomla-trainingen te zien.

Met vriendelijke groet,
Noordoost.nl WEB | TEKST | FOTO


joomla logo black