noordoost 35 jaar webHoera! Noordoost.nl bestaat op woensdag 6 oktober 2021 precies 35 jaar. Met een smakelijk gebakje en de schilders van werkvoorzieningschap Empatec – ze schilderen het pand momenteel van binnen – hebben medewerkers het heuglijke feit op bescheiden wijze gevierd. Grote feesten met draaiorgel en een hap van buurman Chinees, zoals tijdens het 25-jarig bestaan, staan in het tweede coronajaar nog niet op de agenda.

Tien jaar geleden stonden oud-werknemers en medewerkers een dag later op gepaste wijze bij het jubileum stil. Persbureau Noordoost werkt sinds 1986 voor kranten en tijdschriften in heel Nederland. Het werkgebied was en is nog steeds het noorden en oosten van Nederland, ruwweg de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Peter Wouda kwam in 1992 tien jaar lang als topfotograaf de gelederen versterken. Inmiddels heeft hij zin oorspronkelijke passie weer opgepakt en bouwt hij websites voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Brenda van Olphen schrijft sinds september 2019 voor onder andere kranten en tijdschriften. Baukje Schokker-Nijenhuis doet administratie en boekhouding. Akkelien Weening komt wekelijk voor de schoonmaak van het karakteristieke kantoorpand, waarin in het begin van de vorige eeuw Café De Veehandel was gevestigd. Mede-oprichter Alex J. de Haan legt zich toe op zowel de fotografie als het schrijven van verhalen en artikelen.

Kijk voor een overzicht met nieuws van en over Noordoost.nl op:

https://www.noordoost.nl/nieuws

Foto: Peter Wouda

Gebak: Warme Bakker Marten Boonstra