Fries Journaal

Liefhebbers van het goede leven in Friesland kunnen alle societynieuws in hun provincie voortaan online op de digitale versie van het Fries Journaal raadplegen. Noordoost.nl heeft voor 'de kroniek van het goede leven in Friesland' een nieuwe website gebouwd. De bestaande website kreeg een nieuwe opmaak en is nu ook op de mobiele telefoon goed zichtbaar.


De website is bedoeld als aanvulling op de papieren versie met een oplage van 7.000 exemplaren. Het Fries Journaal wordt gelezen door personen die zich maatschappelijk en sociaal bewegen in het bedrijfsleven, de vastgoedsector, financiële dienstverlening, openbaar bestuur, de provinciale en landelijke politiek, kunst en cultuur, sport, horeca, toerisme en society. FriesJournaaal.nl heeft een speciale rubriek voor nieuwsberichten. Ook een commercieel platform aan de site toegevoegd. Daarop kunnen adverteerders en andere ondernemers zichzelf met een artikel en/of foto presenteren.

De website was oorspronkelijk in WordPress gemaakt, maar is in zijn geheel overgezet naar het eveneens Open Source CMS Joomla wat het voor de beheerder van de site een stuk gemakkelijker maakt om de site te onderhouden.

Het resultaat kunt u bekijken op http://www.friesjournaal.nl/